Η απλότητα και η γεύση δίνουν ραντεβού σε ένα πιάτο και δημιουργούν τις πατάτες γιαχνί!!
Κάπως έτσι θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τις πατάτες γιαχνί καθώς είναι ένα φαγητό απλό, γρήγορο και πολύ γευστικό. Με λίγα μόνο υλικά έχετε ένα γεύμα στο πιάτο σας.
Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με ένα κομμάτι φέτα ή για τους πιο μερακλήδες με σαρδέλα πικάντικη, κρεμμύδι, λεμόνι και ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε πρώτα με το καθάρισμα και το κόψιμο της πατάτας. Την κόβουμε σε σχήμα μέτριου καρέ. Αν επιλέξετε να την κόψετε σε πιο μικρό ή σε πιο μεγάλο μέγεθος θα πρέπει να προσαρμόσετε αντίστοιχα και το χρόνο βρασμού της.
Το κρεμμύδι το κόβουμε ασέ και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει (να ξανθίνει).
Για τη σάλτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες ή ντοματοχυμό.
Δείτε εδώ πως φτιάχνουμε σπιτικό ντοματοχυμό.
Τα μπαχαρικά που προσθέτουμε στο φαγητό μας είναι μόνο φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Αν επιθυμείτε μία πολυπλοκότητα στο φαγητό σας μπορείτε να προσθέσετε ένα ξύλο κανέλας και 1 σκελίδα σκόρδο.
Κλωναράκια φρέσκου θυμαριού και δεντρολίβανο μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε δίνοντας ένα διαφορετικό άρωμα στις πατάτες.
Βράζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Θέλουμε η πατάτα με το άμυλο της να δέσει τη σάλτσα αλλά δεν θέλουμε να λιώσουν οι πατάτες.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα!! Ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.
Comments are closed.