Πατάτες α λα κρεμ

Πατάτες α λα κρεμ

Πατάτες α λα κρεμ η πρόταση μας για σήμερα!! Μία εύκολη παρασκευή φαγητού με έναν συνδυασμό πατάτας και κρέμας γάλακτος που ενώνονται στο φούρνο για να μας δώσουν ένα έντονα γευστικό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι αρχικά να πλύνουμε και να αφαιρέσουμε την φλούδα της πατάτας. Στη συνέχεια με το μαχαίρι μας ή με το μαντολίνο, ένα ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών, κόβουμε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών. Στη συνέχεια στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που ταιριάζει πολύ με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλύψει τις στρώσεις πατάτας. Μπορούμε επίσης να μοιράσουμε την ποσότητα των υγρών βάζοντας μισή ποσότητα κρέμας και μισή ποσότητα φρέσκου γάλατος. Με αυτόν τον τρόπο το φαγητό θα γίνει πιο ελαφρύ. Σε κάποιες συνταγές μπορεί να δείτε και την προσθήκη κάποιου ζωμού μαζί με την κρέμα δίνοντας έτσι μία διαφορετική γεύση στις πατάτες.

Οι πατάτες α λα κρεμ είναι μία παρασκευή φαγητού που συνήθως την φτιάχνουμε για να συνοδεύσουμε κάποιο κρέας είτε σχάρας είτε σοτέ. Έτσι λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε ένα ταψί πατάτες α λα κρεμ και να τις τοποθετήσουμε στο κέντρο του τραπεζιού μαζί με ένα κομμάτι ψημένου κρέατος.

Σχετικές Συνταγές