Πατάτα γεμιστή με chili con carne

Πατάτα γεμιστή με chili con carne

Σήμερα θα φτιάξουμε πατάτα γεμιστή με chili con carne και πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!!

Ξεκινάμε με τις πατάτες όπου επιλέγουμε ένα μέγεθος όχι πολύ μεγάλο αλλά ούτε πολύ μικρό. Θέλουμε η γεύση πατάτας – κιμά να έρχεται σε απόλυτη ισορροπία. Όταν ψήνουμε πατάτες στο φούρνο με το αλουμινόχαρτο δεν τις ξεφλουδίζουμε. Χρειάζεται όμως να τις πλύνουμε καλά. Χρησιμοποιούμε ένα σφουγγαράκι και κάτω από τρεχούμενο νερό τις πλένουμε. Αφότου τις πλύνουμε τις στεγνώνουμε και τις διπλώνουμε με αλουμινόχαρτο. Οι πατάτες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο χρειάζονται περίπου μία ώρα στο φούρνο για να ψηθούν.

Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες ξεκινάμε να φτιάξουμε το chili con carne. Επιλέγουμε κιμά μοσχαρίσιο τον οποίο σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα αφού πρώτα θα έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να γίνει σπυρωτός. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο. Αφού βάλουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής τον αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά.

Για την sour cream η διαδικασία παρασκευής της είναι εύκολη. Θα ανακατέψουμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν επιθυμούμε να είναι πιο ξινό προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι ακόμα.

Η πατάτα γεμιστή με chili con carne είναι μία εξαιρετική επιλογή για πρώτο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές