Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Μεγάλη εβδομάδα και οι φούρνοι παίρνουν ”φωτιά”. Ο λόγος βέβαια για να ψήσουμε Πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκι.

Καθώς το Πάσχα είναι γεμάτο με εθιμικές συνταγές όπως η μαγειρίτσα, τα κόκκινα αυγά, το αρνί στη σούβλα και πολλά άλλα έτσι και τα Πασχαλινά κουλουράκια έρχονται την Μεγάλη Πέμπτη να μοσχομυρίσουν όλο το σπίτι.

Δείτε πληροφορίες και τον χάρτη με τις γεύσεις του Πάσχα από όλον τον κόσμο εδώ

Η ιδιαιτερότητα όμως που έχουν είναι, ότι δεν είναι νηστίσιμα. Αυτό σημαίνει πως τα φτιάχνουμε αλλά δεν μπορούμε να τα φάμε πριν την Ανάσταση. Εμείς εδώ στο cookfood έχουμε τη λύση. Η συνταγή που ακολουθεί είναι νηστίσιμη. Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη δεν έχει αυγό παρά μόνο για το άλειμμα το οποίο και αυτό μπορεί να αποφευχθεί. Επίσης το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι φυτικό. Εννοείται πως αν το επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο γάλακτος.

Οι περισσότερες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια είναι με αμμωνία. Η αμμωνία έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα το οποίο το αφήνει στα κουλουράκια. Γι’ αυτούς λοιπόν που δεν τους αρέσει αυτή η γεύση έχουμε επιλέξει μία συνταγή χωρίς αμμωνία εξίσου όμως γευστική.

Όσον αφορά τώρα για το σχέδιο που θα έχουν τα κουλουράκια, φτιάξτε μικρές λωρίδες και δημιουργήστε τα δικά σας σχέδια είτε αυτά είναι μικρά σαλιγκαράκια είτε είναι κάποια σχέδια της φαντασίας σας. Προσέξτε όμως να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

 

Κουλουράκια Πασχαλινά

Κουλουράκια Πασχαλινά έτοιμα για τον φούρνο

Κουλουράκια Πασχαλινά κοτσίδες

Κουλουράκια Πασχαλινά κοτσίδες

 

Σχετικές Συνταγές