Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα

Η παστουρμαδόπιτα είναι μία πίτα χαρακτηριστική της ανατολίτικης κουζίνας. Φτιάχνεται στην Αρμενία, στην Τουρκία και στο Λίβανο. Οι λεπτές φέτες ντομάτας μαζί με το κασέρι και τον παστουρμά μας δίνουν ένα σύνολο εντυπωσιακό.

Τον παστουρμά τον καθαρίζουμε από το τσιμένι πριν τον βάλουμε στην πίτα, αν όμως εσείς θέλετε να πειραματιστείτε με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα μπορείτε να το αφήσετε. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου μοναδικό.

Η παστουρμαδόπιτα φτιάχνεται συνήθως με φύλλο κρούστας αλλά μπορεί να τη δούμε και με φύλλο χωριάτικο ή με φύλλο σφολιάτας.

Παστρουμαδόπιτα

Ένα μειονέκτημα που έχει η παστουρμαδόπιτα είναι ότι, όταν κρυώσει το κασέρι στεγνώνει με αποτέλεσμα να στεγνώνει όλη η πίτα. Θα σας πρότεινα μία απλή σάλτσα ντομάτας χωρίς μυρωδικά ώστε να μην επηρεάσει τη γεύση αυτής της παραδοσιακής πίτας και να δώσει μία έξτρα υγρασία. Επίσης λίγο γιαούρτι ανακατεμένο μαζί με το τυρί θα βοηθήσει πολύ αν δεν θέλετε να βάλετε σάλτσα ντομάτας. Μία τελευταία επιλογή είναι ένα κρεμώδες τυρί ανακατεμένο μαζί με το κασέρι. Βέβαια αυτό θα μας αλλάξει και τη βασική γεύση της παστουρμαδόπιτας.

Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω σουσάμι.

Σχετικές Συνταγές