Παρφέ σοκολάτα

Παρφέ σοκολάτα

Το παρφέ σοκολάτα είναι ένα κλασικό παγωτό με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην ελληνική κουζίνα και σερβίρεται παγωμένο σε μπολάκι ή σε χωνάκι.

Τι είναι το παρφέ σοκολάτα;

Το παρφέ είναι ένα είδος ημικατεψυγμένου γλυκού, συχνά φτιαγμένο με:

  • Κρέμα γάλακτος ή σαντιγί
  • Κρόκους αυγών ή ζαχαρούχο γάλα
  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Μερικές φορές περιέχει μπισκότα, καρύδια ή λικέρ
  • Μπορεί να περιέχει και ασπράδια αυγών μαρέγκα για πιο αφράτη υφή

Παγώνει στην κατάψυξη και αποκτά μια υφή ανάμεσα σε παγωτό και mousse!!

Ποια η ιστορία του;

Το παρφέ προέρχεται από τη Γαλλία κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα. Η λέξη parfait, είναι γαλλική και σημαίνει “τέλειο”. Η αρχική μορφή του ήταν ένα παγωμένο γλυκό το οποίο φτιαχνόταν με ζάχαρη, αυγά και κρέμα. Με τον καιρό, διαδόθηκε σε πολλές κουζίνες, όπου απέκτησε διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, φρούτα, λικέρ, ξηρούς καρπούς κ.ά.

Για να φτιάξουμε παρφέ σοκολάτα, η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η παστερίωση των αυγών. Αφότου φτιάξουμε το παρφέ, το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ώστε να παγώσει και να σφίξει καλά.

Το σερβίρουμε είτε σκέτο είτε με σιρόπι σοκολάτας ή με κάποιο άλλο σιρόπι της αρεσκείας μας.

Related Recipes