Η πρότασή μας είναι ένα γευστικότατο παρφέ κρέμα!! Η συνταγή έχει μία διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.
Το παρφέ είναι ένα δημοφιλές παγωμένο επιδόρπιο που έχει τις ρίζες του στη Γαλλία. Η λέξη “parfait” στα γαλλικά σημαίνει “τέλειο” και η πρώτη καταγραφή του γλυκού χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.
Το παρφέ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία γύρω στο 1894. Η αρχική μορφή του ήταν ένα επιδόρπιο που παρασκευαζόταν με βρασμένο κρέμα (κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά) το οποίο έμπαινε σε ειδικά καλούπια και στη συνέχεια το πάγωναν.
Με την πάροδο του χρόνου, το παρφέ εξελίχθηκε και σε άλλες μορφές, με διαφορετικά υλικά και γεύσεις. Σήμερα, το παρφέ μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα συστατικά, όπως σοκολάτα, φρούτα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς.
Στην Αμερική, το παρφέ διαφέρει από την αυθεντική γαλλική εκδοχή. Το αμερικανικό παρφέ συνήθως σερβίρεται σε ψηλά ποτήρια με στρώσεις παγωτού, σιρόπι, φρούτα και κρέμα γάλακτος. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνει και δημητριακά ή κομματάκια σοκολάτας.
Στη γαλλική κουζίνα, το παρφέ παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια και συχνά σερβίρεται σε εορταστικά γεύματα και ειδικές περιστάσεις. Ο πλούτος της υφής και της γεύσης του, σε συνδυασμό με την ευελιξία στις παραλλαγές του, το καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό.
Comments are closed.