Η παρμαντιέ είναι μία κλασική Γαλλική σούπα της οποίας το βασικό υλικό είναι η πατάτα. Το όνομα της το πήρε από τον φαρμακοποιό Antoine-Augustin Parmentier.
Η παρμαντιέ ανήκει και αυτή στις δεμένες σούπες όπως η μανιταρόσουπα, η Saint Germain και πολλές άλλες.
Μετά το βράσιμο της σούπας, πολτοποιούμε όλα τα υλικά. Στη συνέχεια περνάμε τα υλικά από σινουά και τέλος προσθέτουμε βούτυρο παγωμένο.
Αν κατά την πολτοποίηση παρατηρήσουμε ότι η σούπα είναι πολύ πυκνή, τότε προσθέτουμε ζωμό λαχανικών.
Τη σούπα παρμαντιέ τη γαρνίρουμε με τηγανιτό πράσο, με κρουτόν ή με κάποιο αρωματικό λάδι.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί