Πανσέτα ψητή με σάλτσα θυμαριού και κίτρινο παντζάρι

Πανσέτα ψητή με σάλτσα θυμαριού και κίτρινο παντζάρι

Μία εύκολη και πρωτότυπη συνταγή είναι η πρότασή μας σήμερα. Θα φτιάξουμε πανσέτα ψητή με σάλτσα θυμαριού και κίτρινο παντζάρι!!

Η συνταγή όπως προείπαμε είναι εύκολη. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε είναι χρόνος καθώς η πανσέτα θα πρέπει να εμβαπτιστεί σε μία υγρή μαγειρεμένη μαρινάδα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Όταν μιλάμε για υγρές μαρινάδες αναφερόμαστε σε ένα γευστικό υγρό στοιχείο, πλούσιο σε αρώματα στο οποίο θα εμβαπτιστεί ένα κομμάτι κρέατος με σκοπό να εισχωρήσουν στα μόρια του γεύσεις και αρώματα από τα συστατικά της μαρινάδας. Αυτό βέβαια για να γίνει χρειάζεται χρόνος. Ο χρόνος που θα μείνει ένα κομμάτι κρέατος σε μία υγρή μαρινάδα εξαρτάται από το βάρος του. Για κάθε κιλό υπολογίζουμε 1 ώρα χρόνο παραμονής στην μαρινάδα. Εδώ λοιπόν έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να βάλουμε ατόφιο ένα κομμάτι κρέατος και να περιμένουμε υπομονετικά τον αντίστοιχο χρόνο. Η δεύτερη επιλογή είναι να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια και με αυτόν τον τρόπο να μειώσουμε τον χρόνο παραμονής μέσα στην υγρή μαρινάδα.

Μία υγρή μαγειρεμένη μαρινάδα μπορεί να περιέχει διάφορα λαχανικά και μυρωδικά τα οποία αφήνουν τα αρώματά τους. Αυτά είναι το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το φρέσκο θυμάρι, η φρέσκια ρίγανη και πολλά άλλα.

Ως γαρνιτούρα επιλέγουμε να φτιάξουμε ψητό κίτρινο παντζάρι. Η μαγειρική προσέγγιση είναι η ίδια με αυτή που κάνουμε στο κοινό παντζάρι. Επίσης ένας πουρές σελινόριζας ως βάση ταιριάζει πραγματικά πολύ ωραία!!

Σχετικές Συνταγές