Πανσέτα σε μαγειρεμένη μαρινάδα με σάλτσα θυμαριού

Πανσέτα σε μαγειρεμένη μαρινάδα με σάλτσα θυμαριού

Πανσέτα σε μαγειρεμένη μαρινάδα με σάλτσα θυμαριού είναι η πρόταση μας για σήμερα!!

Είναι μία συνταγή την οποία θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την προηγούμενη ημέρα. Αρχικά ξεκινάμε φτιάχνοντας την υγρή μαγειρεμένη μαρινάδα. Μόλις την ετοιμάσουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε το κομμάτι του κρέατος που θέλουμε να μαρινάρουμε. Οι υγρές μαρινάδες χωρίζονται σε ωμές και μαγειρεμένες και χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεγάλα κομμάτια κρέατος. Τα συνήθη κρέατα που βάζουμε σε τέτοιες μαρινάδες είναι τα κυνήγια, η γαλοπούλα και γενικότερα τα σκληρά κρέατα. Την μαγειρεμένη μαρινάδα την αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.

Από την προηγούμενη μέρα θα ήταν καλό να ετοιμάσουμε και την σάλτσα ντεμι γκλας.

Εφόσον έχουμε μαρινάρει την πανσέτα, έχουμε έτοιμη και τη σάλτσα, όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρητικά εύκολα. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε την πανσέτα είναι το pan frying ή το saute. Οι δύο μέθοδοι μαγειρέματος είναι παρόμοιοι, η διαφορά τους είναι στο πόσο δυνατή θα είναι η φωτιά μας την ώρα του ψησίματος. Αυτό λοιπόν το αφήνουμε να το αποφασίσετε εσείς ανάλογα με το πόσο λεπτά (saute) ή παχιά (panfrying) έχετε κόψει την χοιρινή πανσέτα.

Οι γαρνιτούρες που επιλέγουμε για την πανσέτα σε μαγειρεμένη μαρινάδα με σάλτσα θυμαριού είναι ο πουρές σελινόριζας και το ψητό παντζάρι.

 

 

Σχετικές Συνταγές