Πανσέτα με πουρέ παστινάκι

Πανσέτα με πουρέ παστινάκι

Μία εξαιρετική επιλογή για δείπνο είναι η χοιρινή πανσέτα με πουρέ παστινάκι!!

Η διαδικασία για να φτιάξουμε αυτό το φαγητό είναι σχετικά εύκολη. Το κατατάσσουμε όμως στις συνταγές με μέτριο βαθμό δυσκολίας καθώς η πανσέτα θα πρέπει να έχει μία τραγανή καραμελωμένη πέτσα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσέξουμε το ψήσιμο της πανσέτας. Το καραμέλωμα θα το πετύχουμε με το μείγμα μελιού – ζάχαρης.

Η χοιρινή πανσέτα για να ψηθεί θέλει θερμοκρασία 170-180°C για περίπου 1,5 ώρα. Αυτό βέβαια έχει άμεση σχέση με το πόσο παχύ είναι το κομμάτι. Για να αποκτήσει όμως μία τραγανή υφή θα πρέπει στο τέλος να ανεβάσουμε την θερμοκρασία στους 230°C και να την ψήσουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμα. Το καραμέλωμα θα γίνει σε αυτά τα 10 λεπτά όπου και θα αλείψουμε την πανσέτα με το μείγμα μελιού-ζάχαρης. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Για να φτιάξουμε πουρέ παστινάκι η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι παρόμοια με αυτή για τον πουρέ σελινόριζας.

Την πανσέτα με πουρέ παστινάκι επιλέγουμε να την συνοδεύσουμε με μία σάλτσα ντεμιγκλας αρωματισμένη με φρέσκο θυμάρι. Για να φτιάξουμε αυτή τη σάλτσα βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι σάλτσα ντεμιγκλας και κλωναράκια φρέσκου θυμαριού. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να ρεντουίρει. Όταν θα έχουμε μειώσει αρκετά τον όγκο της την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο παγωμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε με φουέ μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στη σάλτσα.

Σχετικές Συνταγές