Ζύμη-για-Πανκέικ

Πανκέικ

Τι πιο γρήγορο από μία ζύμη για πανκέικ. Πέντε με δέκα λεπτάκια για να φτιάξουμε το μείγμα και άλλα 15 λεπτά για να ψηθούν.

Βέβαια, καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα για περίπου μισή ώρα και μετά να το ψήσουμε. Αν πάλι βιαζόμαστε και θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα, μπορούμε κατευθείαν να τα ψήσουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο γευστικό με τη μόνη διαφορά να είναι λιγότερο φουσκωμένα.

Προσοχή καθώς χύνουμε το μείγμα στο τηγάνι, θα πρέπει να προσέξουμε να μην το κουνήσουμε. Δεν θέλουμε να απλώσει ο χυλός. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Θα πρέπει να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Οι συνδυασμοί πολλοί….ακολουθήστε το ένστικτό σας και πειραματιστείτε. Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε αλμυρά είτε γλυκά. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε διάφορες εσάνς μέσα στο μείγμα ώστε να δώσουν διαφορετική γεύση. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε βανίλια Μαδαγασκάρης ή εσάς πορτοκαλιού, λεμονιού, κ.τ.λ.. Αυτά βέβαια όσον αφορά τη γλυκιά ζύμη για πανκέικ. Αν τώρα θέλετε να πειραματιστείτε με τα αλμυρά, μπορείτε να προσθέσετε λάδι τρούφας ή διάφορα μπαχαρικά τα οποία θα αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα όπως κάρυ, σκόνη μουστάρδας, πιπέρι Μαδαγασκάρης, κ.τ.λ..

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει περίπου 9 – 10 πανκέικ. Αν επιθυμείτε περισσότερα διπλασιάστε τη συνταγή. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε όσα θέλετε και στη συνέχεια να τα καταψύξετε ώστε να τα έχετε έτοιμα όποτε εσείς θέλετε.

Σχετικές Συνταγές