Πίτσα με σοκολάτα μπανάνες και φράουλες!!! Γιατί όχι; Σήμερα είπαμε να φτιάξουμε γλυκιά πίτσα.
Ξεκινώντας από το ζυμάρι θα ακολουθήσουμε τη συνταγή που χρησιμοποιούμε και για τις αλμυρές πίτσες.
Τη συνταγή για ζύμη πίτσας μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Αφότου την αφήσουμε να φουσκώσει, την ανοίγουμε είτε με τα χέρια είτε με τον πλάστη. Μπορούμε να την ψήσουμε είτε σε συμβατό φούρνο είτε σε επαγγελματικό ή ακόμα και σε φούρνο με ξύλα. Ο κάθε φούρνος καθορίζει και το χρόνο ψησίματος του ζυμαριού. Εκτός από το τυρί μασκαρπόνε το οποίο το σκεπάζουμε με το ζυμάρι δημιουργώντας ένα παχύ στεφάνι, όλα τα άλλα θα προστεθούν στην πίτσα αφότου βγει από το φούρνο.
Επιλέξαμε να βάλουμε σοκολάτα γάλακτος. Μπορούμε επίσης να βάλουμε κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα φρούτα. Παρόλο που επιλέξαμε τις φράουλες και τις μπανάνες θα μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε και με κάποια άλλα φρούτα όπως ανανά, ακτινίδιο, κ.α.
Σε αυτούς που θέλουν να δώσουν μία άλλη νότα γεύσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποξηραμένα φρούτα. Κάποια από αυτά που ταιριάζουν απίστευτα με τη σοκολάτα είναι το πορτοκάλι, η παπάγια και το σύκο.
Η πίτσα με σοκολάτα μπανάνες και φράουλες θα σας ενθουσιάσει αφήνοντας μία γλυκιά ανάμνηση στον ουρανίσκο σας!
Comments are closed.