Πίτσα με ροκφόρ και λάδι τρούφας

Πίτσα με ροκφόρ και λάδι τρούφας

Προχωρώντας σε νέες γεύσεις πίτσας, σας παρουσιάζουμε μία πίτσα με ροκφόρ και λάδι τρούφας. Θυμάμαι, τα παλαιότερα χρόνια την πίτσα με τέσσερα τυριά από τα οποία το ένα ήταν το ροκφόρ. Δύσκολη γεύση και όχι αρεστή σε πολλούς. Ο λόγος βέβαια η έντονη γεύση του ροκφόρ.

Δείτε εδώ πληροφορίες για το ροκφόρ

Παρότι το έμπλεκαν μαζί με άλλα τρία τυριά το ροκφόρ είχε τη δύναμη να τα καλύπτει και να αφήνει το στίγμα του. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σήμερα. Η γεύση του ροκφόρ δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ανάγκη του κόσμου για νέες γευστικές εμπειρίες. Πλέον ο κόσμος τολμά να δοκιμάσει.

Αυτό κάνουμε και εμείς εδώ στο cookfood, δοκιμάζουμε.

Για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τη δυνατή γεύση του ροκφόρ βάζουμε σαν βάση στην πίτσα τυρί ρεγγάτο. Το ροκφόρ θα το προσθέσουμε από πάνω σε κομμάτια ώστε να ενσωματωθεί σταδιακά με το ρεγγάτο. Επίσης ως σάλτσα θα βάλουμε λίγη κρέμα γάλακτος.

Η ζύμη που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την πίτσα μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Αφότου ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πίτσας, την βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το λάδι τρούφας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό εκτός ροκφόρ αλλά στο ίδιο μήκος κύματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί.

Δοκιμάστε την πίτσα με ροκφόρ και λάδι τρούφας προσθέτοντας αν επιθυμείτε και φρέσκα μανιτάρια.

 

 

Σχετικές Συνταγές