Πίτσα με προσούτο ρόκα και παρμεζάνα

Πίτσα με προσούτο ρόκα και παρμεζάνα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία αναζήτηση σε νέους συνδυασμούς πίτσας. Μία από αυτές που έχουν καθιερωθεί είναι η πίτσα με προσούτο ρόκα και παρμεζάνα.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης πίτσας είναι ότι τα υλικά μπαίνουν αφότου βγει από το φούρνο. Ανοίγοντας το ζυμάρι προσθέτουμε σάλτσα ντομάτα, τυρί τριμμένο και ψήνουμε στο φούρνο. Μόλις βγει η πίτσα από το φούρνο προσθέτουμε κατά σειρά το προσούτο, την ρόκα και τέλος την παρμεζάνα. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω από την παρμεζάνα ολοκληρώνει την γεύση της πίτσας.

Η σάλτσα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι με βάση την ντομάτα. Όσον αφορά τη σάλτσα ντομάτα έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να την φτιάξουμε κρύα αλλά και ζεστή. Σήμερα εμείς επιλέξαμε τη ζεστή σάλτσα.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη πίτσας θα ακολουθήσουμε τη συνταγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Θα σας θυμίσουμε μόνο κάποιες πληροφορίες για το ζυμάρι. Το ζυμάρι συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα την εποχή. Αν είναι καλοκαίρι θα φουσκώσει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το κρύο του χειμώνα. Επίσης μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο είδος του αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε. Το ζυμάρι που σας προτείνουμε μπορεί να φτιαχτεί και με σκληρό αλεύρι αλλά και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν θέλετε να το ανοίξετε στον αέρα σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε σκληρό. Αν πάλι δοκιμάσετε να το ανοίξετε σε ταψάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Στην πίτσα με προσούτο ρόκα και παρμεζάνα μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

Σχετικές Συνταγές