Πίτσα με κοτόπουλο και φρέσκα μανιτάρια

Πίτσα με κοτόπουλο και φρέσκα μανιτάρια

Η αγάπη μας για τις ζύμες είναι γνωστή πόσο μάλλον και για τις πίτσες που σίγουρα δεν αρέσουν μόνο σε εμάς αλλά σε όλους. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία πίτσα με κοτόπουλο και φρέσκα μανιτάρια.

Η ζύμη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ.

Αν έχετε ζυμωτήριο, βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο και αφήστε το ζυμάρι να χτυπηθεί καλά. Με το ζύμωμα θα πετύχουμε την ενεργοποίηση της γλουτένης. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε ένα πιο ελαστικό ζυμάρι. Αφότου ολοκληρωθεί το ζύμωμα, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Είναι καλύτερα προτού φουσκώσει το ζυμάρι να το χωρίσετε σε μικρότερα μπαλάκια και στη συνέχεια να το αφήσετε να φουσκώσει.

Τα μανιτάρια που επιλέγουμε είναι τα λευκά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πορτομπέλο. Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα μανιτάρια καθώς έχουν πιο δυνατή γεύση και δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Το κοτόπουλο που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να έχει περάσει θερμική επεξεργασία. Μπορούμε να το κάνουμε πρώτα σχάρας, σοτέ ή βραστό, στη συνέχεια να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και μετά να το προσθέσουμε στην πίτσα.

Η πίτσα με κοτόπουλο και φρέσκα μανιτάρια ολοκληρώνεται με την προσθήκη κρέμας γάλακτος. Αντί για σάλτσα ντομάτα βάζουμε κρέμα γάλακτος στην πίτσα. Ο συνδυασμός λιωμένων τυριών με την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.

Σχετικές Συνταγές