Πέστροφα στο φούρνο με λαχανικά

Πέστροφα στο φούρνο με λαχανικά

Το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα είναι πέστροφα στο φούρνο με λαχανικά!!

Η πέστροφα είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι με μια εξίσου ιδιαίτερη γεύση. Είναι ψάρι του γλυκού νερού με εξαίρεση τις θαλασσοπέστροφες οι οποίες ζουν και σε γλυκά νερά αλλά και σε αλμυρά.

Οι πέστροφες έχουν μήκος 70 εκατοστά και συνήθως φτάνουν σε βάρος μέχρι και το 1 κιλό. Το χρώμα τους ποικίλει ανάλογα τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα στίγματα στη ράχη γίνονται πιο έντονα στις πέστροφες που ζουν σε βαθιά νερά.

Έχει μία δυσκολία στο φιλετάρισμα καθώς γλιστράει αρκετά. Το κεντρικό κόκκαλο είναι λεπτό και αρκετά εκατοστά πιο κάτω από την ράχη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί μία έξτρα δυσκολία κατά το φιλετάρισμα. Αφότου αφαιρέσετε το κεντρικό κόκκαλο, με ένα τσιμπιδάκι βγάλτε και τα μικρότερα.

Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε είναι πατάτες κοινές και πατάτες Περού, μπρόκολο και κρεμμύδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αρχικά να καθαρίσουμε τις πατάτες και να τις πλύνουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά καρεδάκια. Θέλουμε να ψηθούν γρήγορα καθώς παράλληλα ψήνεται μαζί και η πέστροφα. Εκτός από την πέστροφα έχουμε και άλλο ένα υλικό που θέλει προσοχή. Αυτό είναι το μπρόκολο! Οι φουντίτσες του μπρόκολου είναι πολύ ευαίσθητες και κινδυνεύουν να καούν καθώς ψήνονται.

Πέστροφα στο φούρνο με λαχανικά

Η πέστροφα στο φούρνο με λαχανικά δεν είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται κάθε μέρα αλλά είναι ένα πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε.

Σχετικές Συνταγές