Πέρκα σοτέ με πατάτες Άννα

Πέρκα σοτέ με πατάτες Άννα και κρέμα κολοκύθας

Μία ωραία πρόταση για ένα α λα καρτ εστιατόριο είναι η πέρκα σοτέ με πατάτες Άννα συνοδεύοντας με μία λεπτόρευστη κρέμα κολοκύθας!!

Το ψάρι που επιλέξαμε είναι ένα φιλέτο πέρκας χωρίς καθόλου κόκκαλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως σφυρίδα, συναγρίδα, ξιφία, κ.α. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα ακολουθήσουμε είναι το σοτέ με το οποίο θέλουμε να θωρακίσουμε την πέρκα κρατώντας την, ζουμερή στο εσωτερικό της. Τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι απλά ένα αλάτι και ένα πιπέρι ή κάτι πιο σύνθετο όπως κάρυ, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα, κ.α.

Για να παρασκευάσουμε τις πατάτες Άννα χρειαζόμαστε πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες και βούτυρο. Αυτό που κάνει όμως αυτές τις πατάτες να ξεχωρίζουν είναι ο τρόπος που ψήνονται. Όπως προείπαμε οι πατάτες κόβονται σε λεπτές λωρίδες. Στη συνέχεια στρώνονται προσεκτικά σε ένα μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Το διαφορετικό που έχουμε εδώ είναι το στρώσιμο το οποίο μοιάζει σαν μαργαρίτα. Ένα βαρύ αντικείμενο που τοποθετείται από πάνω, βοηθά ώστε να παραμείνει το σχήμα στις πατάτες καθώς θα ψήνονται.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με μία ρευστή κρέμα κολοκύθας την οποία μπορούμε είτε να την φτιάξουμε στην κατσαρόλα είτε στον φούρνο.

Ένα λάδι μαϊντανού και λίγη πούδρα μαϊντανού έρχονται να ολοκληρώσουν το γευστικό αλλά και χρωματικό στοιχείο του πιάτου.

Η πέρκα σοτέ με πατάτες Άννα και κρέμα κολοκύθας θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Σχετικές Συνταγές