Πέρκα αλα σπετσιώτα

Πέρκα αλα σπετσιώτα

Πέρκα αλα σπετσιώτα θα φτιάξουμε σήμερα και είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε από την απλότητα και τη γεύση αυτού του πιάτου.

Ο συνδυασμός του ψαριού με την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο δημιουργούν μία γεύση που σε συναρπάζει.

Το ψάρι αλα σπετσιώτα είναι μία παραλλαγή ”του πλακί”. Η διαφορά του είναι μόνο στην καταγωγή του η οποία είναι από το όμορφο νησί των Σπετσών. Ιστορικά γεγονότα δεν υπάρχουν που να αποδεικνύουν πως προέκυψε αυτή η ονομασία. Εικάζεται πως κάποιος μάγειρας από τις Σπέτσες πήρε το απλό και φτηνό ψάρι πλακί και κάνοντάς το αλα σπετσιώτα, θα προσπαθούσε να το πουλήσει ακριβότερα.

Πράγματι το πιάτο αναβαθμίστηκε, απόκτησε ταυτότητα και είναι πλέον διαχρονικό.

Τα ψάρια που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε αλα σπετσιώτα είναι μεγάλα και κομμένα σε φέτες. Η κλασική συνταγή φτιάχνεται από φέτες σφυρίδας ή συναγρίδας. Εξίσου καλά είναι και ο ροφός, ο κράνιος και το μαγιάτικο. Μία πιο οικονομική λύση με εξίσου γευστικό αποτέλεσμα είναι και η πέρκα την οποία επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Όποιο ψάρι και αν επιλέξουμε θα πρέπει να το φιλετάρουμε βγάζοντας μέχρι και το πιο μικρό κοκκαλάκι. Λόγω της σάλτσας δεν είναι εύκολο να αφαιρέσουμε κόκκαλα κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Η πέρκα αλα σπετσιώτα είναι μία καλή επιλογή για ένα γεύμα μέσα στην εβδομάδα.

Σχετικές Συνταγές