Πέννες με σάλτσα ντομάτα και flakes παρμεζάνας

Πέννες με σάλτσα ντομάτα και flakes παρμεζάνας

Πόσο όμορφα συνδέονται οι πέννες με σάλτσα ντομάτα και flakes παρμεζάνας. Η απλότητα αυτής της σάλτσας έρχεται και αγκαλιάζει τα ζυμαρικά χαρίζοντάς τους γεύση, λάμψη και χρώμα. Η ολοκλήρωση όμως του πιάτου έρχεται με την προσθήκη της παρμεζάνας. Τα έντονα στοιχεία αυτού του τυριού συντονίζονται με την απλότητα της σάλτσας.

Ξεκινήστε τη συνταγή φτιάχνοντας πρώτα τη σάλτσα. Ψάχνοντας θα βρείτε πολλές παραπλήσιες κόκκινες σάλτσες. Άλλες έχουν μιρεπουά άλλες πολτοποιούνται στο τέλος και άλλες πάλι όχι. Κάποιες αρωματίζονται με φρέσκο βασιλικό και άλλες με φρέσκο μαϊντανό. Όποια σάλτσα και αν επιλέξετε αφήστε την να σιγοβράσει. Αν βάλετε κάποιο αρωματικό βότανο προσθέστε το στο τέλος ώστε να αφήσει το άρωμά του. Ανάλογα την εποχή επιλέξτε αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα ή ντομάτα κονκασέ από κονσέρβα. Το καλοκαίρι οι ντομάτες είναι ώριμες και γλυκές. Η σάλτσα που παίρνουμε έχει απόδοση. Το χειμώνα οι ντομάτες είναι εκτός εποχής. Παρατηρούμε ότι δεν είναι το ίδιο κόκκινες με αυτές του καλοκαιριού. Πολλές φορές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες από κονσέρβα ώστε να έχουμε καλύτερο και πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Τα flakes παρμεζάνας τα κόβουμε με το πίλερ. Χωρίς να το πιέζουμε πολύ βγάζουμε λεπτές λωρίδες παρμεζάνας. Θέλουμε να είναι λεπτές ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με το υπόλοιπο φαγητό χωρίς να διαταράσσονται οι ισορροπίες.

Οι πέννες με σάλτσα ντομάτα και flakes παρμεζάνας μπορούν να σερβιριστούν όλο τον χρόνο.

Σχετικές Συνταγές