Πένες με μπρόκολο και μπέικον είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Είναι ένα πιάτο με ιταλικό άρωμα όπου το κατηγοριοποιούμε στα φαγητά με κρεμώδη και πλούσια σάλτσα. Δεν είναι παραδοσιακό ιταλικό πιάτο (όπως για παράδειγμα η καρμπονάρα ή η μπολονέζ) αλλά κατατάσσεται στην πιο σύγχρονη δημιουργική κουζίνα όπου τα ζυμαρικά συνδυάζονται με πιο μοντέρνες γεύσεις και υλικά.
Οι πένες είναι από τα δημοφιλή είδη κοντών ζυμαρικών με το σχήμα τους να είναι κοίλο και κομμένο διαγώνια. Το σχήμα αυτό επιτρέπει στη σάλτσα να τα ”αγκαλιάσει” ιδανικά.
Το μπέικον δίνει μία αλμυρότητα και μία έντονη καπνιστή γεύση.
Η κρέμα γάλακτος προσθέτει πλούσια υφή και δημιουργεί μια απαλή, βελούδινη σάλτσα που δένει όλα τα υλικά.
Το μπρόκολο προσθέτει φρεσκάδα, χρώμα και μια ελαφριά γλυκόπικρη γεύση στο πιάτο. Παράλληλα εξισορροπεί τη λιπαρότητα του μπέικον και της κρέμας. Προσέξτε να μην σας παραβράσει το μπρόκολο. Το αφήνουμε να κρατάει αρκετά καθώς θα το μαγειρέψουμε και μέσα στη σάλτσα.
Η παρμεζάνα μπορεί να προστεθεί στο φαγητό είτε κατά την ώρα του μαγειρέματος είτε στο σερβίρισμα σε ξεχωριστό μπολάκι. Ένα άλλο τυρί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το πεκορίνο.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις πένες με μπρόκολο και μπέικον καθώς είναι ένα γευστικό φαγητό που το παρασκευάζουμε γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία.
Comments are closed.