Πάπια ποαλέ

Πάπια ποαλέ

Η σημερινή μας πρόταση είναι παράλληλα και μέθοδος μαγειρέματος. Θα φτιάξουμε πάπια ποαλέ!! Ο όρος ποαλέ χαρακτηρίζεται από το ματινιόν και το βούτυρο κλαριφιέ.

Με τον όρο ματινιόν εννοούμε μία αρωματική γαρνιτούρα η οποία περιέχει κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, θυμάρι, φύλλο δάφνης και μπέικον. Στη μέθοδο ποαλέ το ματινιόν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε είτε ωμό είτε να το σοτάρουμε πρώτα. Τα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (συνήθως καρεδάκι) και προσέχουμε το κόψιμό τους γιατί στο τέλος το ματινιόν το χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα συνοδεύοντας την πάπια. Το δεύτερο βασικό υλικό της μεθόδου ποαλέ είναι το βούτυρο κλαριφιέ. Το βούτυρο κλαριφιέ το χρησιμοποιούμε σε αρκετά μεγάλη ποσότητα δίνοντας έτσι μία υπέροχη αλλά αρκετά λιπαρή γεύση στο φαγητό. Την μέθοδο ποαλέ την χρησιμοποιούμε συνήθως σε λευκά κρέατα και πουλερικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την μέθοδο ποαλέ μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφότου σοτάρουμε σε βούτυρο κλαριφιέ το ματινιόν, βάζουμε από πάνω την πάπια. Κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι και την βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180°C και ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και κάνουμε αροζέ.

Με τον όρο αροζέ εννοούμε την λίπανση κομματιών κρέατος ή ψαριών. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει είτε το παρασκεύασμα βρίσκεται σε τηγάνι είτε σε κατσαρόλα.

Την πάπια ποαλέ την σερβίρουμε αν επιθυμούμε με πατάτες στο φούρνο και με το ματινιόν ως γαρνιτούρα.

Σχετικές Συνταγές