Ομελέτα φούρνου με πιπεριές και φέτα

Ομελέτα φούρνου με πιπεριές και φέτα

Τι καλύτερο για πρωινό από μία ομελέτα φούρνου με πιπεριές και φέτα!!

Ξεκινάμε επιλέγοντας πιπεριές τριών χρωμάτων. Η κόκκινη και η κίτρινη πιπεριά έχουν μία πιο γλυκιά και πιο βατή γεύση σε σχέση με την πράσινη η οποία έχει χαρακτηριστικά δυνατή γεύση. Τις κόβουμε ζουλιέν ή καρέ και τις σοτάρουμε. Επιλέξτε μία φέτα της αρεσκείας σας όμως προσέξτε να μην έχει έντονη γεύση και επηρεάσει το σύνολο των γεύσεων. Εκτός από φέτα σας προτείνουμε να βάλετε και γραβιέρα. Μπορείτε να βάλετε επίσης και κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας όπως γκούντα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα, κ.α.

Το αλεύρι στην ομελέτα φούρνου το προσθέτουμε με σκοπό να κρατήσει η ομελέτα τον όγκο της μετά το ψήσιμο.

Για το γαρνίρισμα της ομελέτας φούρνου θα χρησιμοποιήσουμε λαχανικά τα οποία θα τα σοτάρουμε. Θα τα κόψουμε και αυτά ζουλιέν και θα τα τοποθετήσουμε στο πάνω μέρος της ομελέτας. Θέλουμε και τα τρία χρώματα τις πιπεριάς τα οποία μαζί με την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι θα δώσουν έναν όμορφο χρωματισμό στο πιάτο κατά το σερβίρισμα.

Την ομελέτα φούρνου με πιπεριές και φέτα επιλέγουμε να την κόψουμε σε τετράγωνο σχήμα. Μπορείτε βέβαια ανάλογα το πιάτο που έχετε να την κόψετε είτε στρογγυλή με τη βοήθεια ενός κουπάτ είτε παραλληλόγραμμη. Εκτός από πρωινό μπορούμε να την σερβίρουμε σε brunch, ως σνακ, ως πρώτο πιάτο και κάτω από προϋποθέσεις και ως κυρίως.

Σχετικές Συνταγές