Ομελέτα με μοτσαρέλλα και ντοματίνια κονφί είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Το απόλυτο πρωινό, μία αφράτη ομελέτα με λιωμένο τυρί και γευστικά ντοματίνια στο εσωτερικό της!!
Πως ψήνουμε την ομελέτα;
Αφού χτυπήσουμε με το φουέ τα αυγά στη μπασίνα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιούμε ένα καπάκι για να σκεπάσουμε το τηγάνι. Αυτό το κάνουμε διότι θέλουμε να ψηθεί από κάτω και παράλληλα να ψηθεί και από το πάνω μέρος της χωρίς να χρειάζεται να την γυρίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μία αφράτη και ζουμερή ομελέτα.
Αφότου έρθει στο επιθυμητό ψήσιμο το πάνω μέρος, προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλλα και τα ντοματίνια κονφί. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε με τη βοήθεια μίας σπάτουλας την ομελέτα στα δύο και την αφαιρούμε από το τηγάνι. Με την θερμοκρασία που υπάρχει στο εσωτερικό της ομελέτας, το τυρί λιώνει και δίνει μία τέλεια αίσθηση στο στόμα.
Εκτός από μοτσαρέλλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως το γκούντα, το κασέρι και η κεφαλογραβιέρα.
Τα ντοματίνια κονφί θα δώσουν μία ωραία καλοκαιρινή γεύση στην ομελέτα!! Την συνταγή για τα ντοματίνια κονφί μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Η ομελέτα με μοτσαρέλλα και ντοματίνια κονφί είναι μία πολύ καλή επιλογή για το πρωινό σας!!
Comments are closed.