Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες, το απόλυτο ορεκτικό του καλοκαιριού!!! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για ντοματοκεφτέδες προσθέτοντας εκτός από φρέσκια ντομάτα, λιαστή και πελτέ. Με αυτόν τον τρόπο θα περιπλέξουμε τις γεύσεις και τα αρώματα που βγάζει η ντομάτα δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο γεύσεων πραγματικά μοναδικό.

Εκτός από ντομάτα, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι δεν μπορούν να λείπουν όπως επίσης και ο φρέσκος δυόσμος. Ο φρέσκος δυόσμος έχει έντονο, ιδιαίτερο άρωμα και γεύση, οπότε δώστε την ανάλογη προσοχή καθώς το χρησιμοποιείτε. Εκτός από τον δυόσμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μαϊντανό και φρέσκο βασιλικό.

Στη συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε και κορνφλάουρ αλλά και αλεύρι που φουσκώνει. Το κορνφλάουρ, μας ομογενοποιεί το μείγμα ενώ το αλεύρι θα βοηθήσει ώστε να μαζέψει τα παραπανίσια υγρά της ντομάτας αλλά και να δώσει την απαιτούμενη διόγκωση στους ντοματοκεφτέδες.

Οι ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουμε να είναι ώριμες αλλά όχι πολύ μαλακές. Οι ώριμες ντομάτες έχουν αυξημένα σάκχαρα. Αυτό σημαίνει πως έχουν μία πιο γλυκιά γεύση. Δεν θέλουμε όμως να είναι μαλακές γιατί θα τις κόψουμε σε μορφή κονκασέ. Προτού κόψουμε τις ντομάτες προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όσα περισσότερα σπόρια έχουν κυρίως για να έχουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι ντοματοκεφτέδες είναι μία εξαιρετικά καλή επιλογή για καλοκαιρινό ορεκτικό!!

Σχετικές Συνταγές