Ντομάτες μπλανσίρ

Ντομάτες μπλανσίρ

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ντομάτες μπλανσίρ!!

Πως και για ποιο λόγο γίνονται μπλανσίρ και ποιες διαδικασίες ακολουθούμε ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αρχικά να πούμε δυο λόγια για τη μέθοδο μπλανσίρ. Με τον όρο μπλανσίρ εννοούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε για να ζεματίσουμε ένα τρόφιμο. Το τρόφιμο μπορεί να είναι είτε λαχανικά είτε κρέας ή ψάρι ή ακόμα και φρούτο. Μπλανσίρ συνήθως κάνουμε σε νερό. Θα πρέπει το νερό να βράζει και στη συνέχεια να ρίξουμε το τρόφιμο μέσα.

Ποιος όμως είναι ο λόγος που κάνουμε μπλανσίρ;

Για το κάθε υλικό υπάρχει και διαφορετικός λόγος. Για παράδειγμα σε ένα κρέας κάνουμε μπλανσίρ για να το ξαφρίσουμε αλλά και για να κλείσουμε τους πόρους του ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να το σοτάρουμε καλύτερα. Σε ένα λαχανικό βοηθάει ώστε να μαλακώσει μέχρι το σημείο που το θέλουμε.

Το μπλανσίρ δεν έχει χρόνο. Ο χρόνος καθορίζεται ανάλογα το υλικό που θέλουμε να ζεματίσουμε.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον όρο μπλανσίρ εδώ.

Οι ντομάτες μπλανσίρ είναι αυτές που χρειάζονται τον λιγότερο χρόνο μπλανσαρίσματος. Πάλι όμως δεν μπορούμε να πούμε ακριβή χρόνο καθώς αυτός καθορίζεται από το μέγεθος αλλά και την ωριμότητα της ντομάτας.

Οι ντομάτες γίνονται μπλανσίρ ώστε να αφαιρεθεί εύκολα η φλούδα τους ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν είτε σε σάλτσες είτε σε σαλάτες, κ.α.

Related Recipes