Ντομάτες γλασέ

Ντομάτες γλασέ

Η διαδικασία μαγειρέματος για να φτιάξουμε ντομάτες γλασέ είναι αρκετά εύκολη. Βέβαια για να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κάποιες μαγειρικές τεχνικές όπως το μπλανσίρ.

Δείτε εδώ πληροφορίες για το μπλανσίρ.

Ξεκινάμε λοιπόν βάζοντας νερό σε ένα κατσαρολάκι ώστε να βράσει και εν συνεχεία ρίχνουμε ολόκληρες τις ντομάτες μέσα και τις ζεματάμε. Προτού τις ρίξουμε θα πρέπει να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους και στη συνέχεια να τις χαράξουμε σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι στο κάτω μέρος τους. Ο χρόνος που θα τις ζεματίσουμε εξαρτάται από την ωριμότητα της κάθε ντομάτας.  Μία πολύ σκληρή ντομάτα χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Ο χρόνος ζεματίσματος κυμαίνεται από 20 δευτερόλεπτα μέχρι και 1 λεπτό. Αφότου βγάλουμε τις μπλανσαρισμένες ντομάτες από το βραστό νερό θα πρέπει να τις παγώσουμε κατευθείαν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τον βρασμό τους.

Αφότου κρυώσουν οι ντομάτες, αφαιρούμε πολύ εύκολα την φλούδα τους απλά τραβώντας την με ένα μαχαιράκι. Τις περισσότερες φορές αυτό μπορεί να γίνει και με το χέρι μας.

Στη συνέχεια κόβουμε οριζοντίως την ντομάτα και αφαιρούμε τα σπόρια. Η ολοκλήρωση της συνταγής γίνεται στο φούρνο με την προσθήκη των υπόλοιπων υλικών.

Οι ντομάτες γλασέ ταιριάζουν πολύ με ρύζι πιλάφι. Επίσης είναι μία πολύ ωραία γαρνιτούρα για να συνοδεύσει κρέατα ή ψάρια σοτέ και σχάρας.

Σχετικές Συνταγές