Το Νιόκι Ρομαίν (gnocchi romaine) είναι ένα παραδοσιακό Ιταλικό πιάτο με κύριο υλικό το σιμιγδάλι και το γάλα.
Είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές των κατοίκων της Ρώμης.
Υπάρχουν 3 είδη νιόκι με το πιο δημοφιλές να είναι το νιόκι Πιεμοντέζ το οποίο φτιάχνεται από πατάτα.
Gnocchi στα Ιταλικά σημαίνει ”κομμάτια”. Έτσι λοιπόν, αυτά τα ”κομμάτια” μοιάζουν με λεπτούς ομαλούς δίσκους οι οποίοι έχουν κοπεί συνήθως με κάποιο κουπάτ.
Το Gnocchi alla Romana μπορεί να σερβιριστεί είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κύριο πιάτο, σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Το νιόκι Ρομαίν (gnocchi romaine) μπορούμε να το φορμάρουμε σε σεμιζαρισμένο σκεύος και αφότου ψηθεί, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Comments are closed.