Νιόκι Ρομαίν με σάλτσα ντομάτα

Νιόκι Ρομαίν με σάλτσα ντομάτα

Νιόκι Ρομαίν με σάλτσα ντομάτα είναι η πρότασή μας για σήμερα!

Υπάρχουν τρία είδη νιόκι: τα νιόκι Πιεμοντέζ, τα οποία περιέχουν πατάτα στη ζύμη και είναι και τα πιο γνωστά, τα νιόκι παριζιέν, των οποίων η ζύμη είναι ίδια με τη ζύμη για ”σου” και τα λιγότερο γνωστά σε όλους, νιόκι Ρομαίν τα οποία έχουν ως βασικό υλικό τους το σιμιγδάλι.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα νιόκι Ρομαίν.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτιάξουμε νιόκι Ρομαίν είναι παρόμοια με αυτήν για τα νιόκι παριζιέν με τη μόνη διαφορά ότι στα Ρομαίν χρησιμοποιούμε σιμιγδάλι αντί για αλεύρι. Η συνταγή έχει κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξουμε. Η πρώτη είναι όταν προσθέσουμε το σιμιγδάλι μέσα στο γάλα. Θα πρέπει να το αφαιρέσουμε από τη φωτιά, να το ανακατέψουμε καλά και στη συνέχεια να το ξαναβάλουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφού περάσουν δύο λεπτά το ξαναβγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα. Σε αυτό το στάδιο θέλουμε το μείγμα να ”πάρει” όλα τα αυγά. Αφότου ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και στρώνουμε το μείγμα σε ένα καλά σεμιζαρισμένο ταψάκι.

Τα νιόκι Ρομαίν με σάλτσα ντομάτα είναι μία πολύ καλή επιλογή για να τα σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα μενού.

Related Recipes