Νιόκι πατάτας με σάλτσα γκοργκοντζόλα

Νιόκι πατάτας με σάλτσα γκοργκοντζόλα

Τι πιο ωραίο από ένα νιόκι πατάτας με σάλτσα γκοργκοντζόλα για μεσημεριανό!! Ένα σχετικά “βαρύ” πιάτο με μία ιδιαίτερη γεύση. Η γεύση αυτή καθορίζεται ξεκάθαρα από την γκοργκοντζόλα. Η γκοργκοντζόλα είναι ένα ιταλικό τυρί φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα με μαλακή υφή. Ανάλογα την ωρίμανσή της μπορεί να είναι είτε κρεμώδες είτε σφιχτή. Τα χαρακτηριστικά αυτού του τυριού είναι οι πρασινωπές του φλέβες και η βουτυρένια του γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες για την γκοργκοντζόλα μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα νιόκι πατάτας όπως και τα νιόκι παριζιέν αλλά και τα Ρομαίν τα έχουμε συναντήσει στο cookfood και άλλες φορές στο παρελθόν. Αυτά με την πατάτα είναι τα πιο γνωστά και αυτά που προτιμούν οι περισσότεροι. Θα τα συναντήσετε με την ονομασία νιόκι πιεμοντέζ.

Τη συνταγή αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα νιόκι πατάτας μπορείτε να δείτε εδώ

Όπως σας είπαμε παραπάνω τα νιόκι πατάτας με σάλτσα γκοργκοντζόλα είναι ένα πιάτο με γεμάτη και δυνατή γεύση. Σε αυτό το πιάτο ερχόμαστε και προσθέτουμε άλλο ένα υλικό που πιστεύουμε πως ταιριάζει απίστευτα με την γκοργκοντζόλα. Αυτό είναι το σπανάκι.

Το σπανάκι το πλένουμε και του κόβουμε τα κοτσάνια που είναι πιο σκληρά. Δεν χρειάζεται κάποια άλλη επεξεργασία. Θα τα προσθέσουμε στη σάλτσα της γκοργκοντζόλας και μαζί με τα νιόκι θα ολοκληρώσουμε το πιάτο μας.

Σχετικές Συνταγές