Νιόκι Παριζιέν

Νιόκι Παριζιέν (πατ α σου) (gnocchi Parisienne)

Το νιόκι Παριζιέν είναι το ξαδερφάκι του Ιταλικού νιόκι Πιεμοντέζ. Το νιόκι παριζιέν είναι μία ζύμη Pâte à Choux.

Ναι, καλα διαβάσετε, είναι η ίδια ζύμη που φτιάχνουμε τα σουδάκια και τα εκλεράκια. Η διαφορά είναι ότι εδώ τη ζύμη δεν την ψήνουμε αλλά τη βράζουμε. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και πηγαίνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και ”κόβουμε” μικρά κομμάτια ζύμης. Καθώς πιέζουμε τη σακούλα κρατάμε με το άλλο μας χέρι, ένα μαχαίρι όπου μας βοηθά να κόβουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σημείο.

Τα συγκεκριμένα νιόκι δεν τα βράζουμε πολύ. Τέσσερα με πέντε λεπτά είναι αρκετά. Παρατηρούμε ότι στην αρχή πηγαίνουν στον πάτο της κατσαρόλας και στη συνέχεια ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Όταν τα βγάλουμε από το νερό θα παρατηρήσουμε ότι είναι μαλακά.

Σκληραίνουν καθώς βρίσκονται εκτός νερού. Αφότου λοιπόν βγουν από το βραστό νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε βούτυρο κλαριφιέ.

Από κει και πέρα μπορούμε να τα συνδυάσουμε με διάφορες σάλτσες όπως pesto, σάλτσα ντομάτα, κ.α. Δεν σας κρύβω πως δοκίμασα να τα βάλω κατευθείαν μέσα στη σάλτσα χωρίς να τα έχω περάσει από βούτυρο και βγήκαν εξίσου ωραία.

Σχετικές Συνταγές