Νιόκι Παριζιέν

Νιόκι Παριζιέν (πατ α σου) (gnocchi Parisienne)

Το νιόκι Παριζιέν είναι το ξεδερφάκι του Ιταλικού νιόκι Πιεμοντέζ. Το νιόκι παριζιέν είναι μία ζύμη Pâte à Choux.

Ναι, καλα διαβάσετε, είναι η ίδια ζύμη που φτιάχνουμε τα σουδάκια και τα εκλεράκια. Η διαφορά είναι ότι εδώ τη ζύμη δεν την ψήνουμε αλλά τη βράζουμε.

Τα συγκεκριμένα νιόκι δεν τα βράζουμε πολύ. Τέσσερα με πέντα λεπτά είναι αρκέτα. Όταν τα βγάλουμε από το νερό θα παρατηρήσουμε ότι είναι μαλακά.

Σκληραίνουν καθώς βρίσκονται εκτός νερού. Αφότου λοιπόν βγουν από το βραστό νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε βούτυρο κλαριφιέ.

Από κεί και πέρα μπορούμε να τα συνδυάσουμε με διάφορες σάλτσες όπως pesto, σάλτσα ντομάτα, κ.α.

 

 

 

Σχετικές Συνταγές