Νιόκι παριζιέν με σπαράγγια, πιπεριές τσίλι και ξύσμα πορτοκαλιού

Νιόκι παριζιέν με σπαράγγια

Σήμερα θα φτιάξουμε νιόκι παριζιέν με σπαράγγια, πιπεριά τσίλι και ξύσμα πορτοκαλιού!!

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη για τα νιόκι. Η ζύμη για τα νιόκι παριζιέν είναι η ίδια ζύμη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα σουδάκια και τα εκλεράκια. Η διαφορά τους είναι ότι τα νιόκι τα βράζουμε ενώ τα άλλα τα ψήνουμε στο φούρνο. Την συνταγή και περισσότερες πληροφορίες για τα νιόκι παριζιέν μπορείτε να δείτε εδώ.

Στη σημερινή συνταγή θα κάνουμε ένα συνδυασμό με σπαράγγια, πιπεριά τσίλι, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού. Οι πιπεριές τσίλι ταιριάζουν απίστευτα με το πορτοκάλι.

Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια;

Τα σπαράγγια τα καθαρίζουμε με ένα πίλερ. Κρατάμε ανέπαφες τις κορυφές τους και καθαρίζουμε τον κορμό τους. Συνήθως τα βράζουμε για 3 με 5 λεπτά όρθια στην κατσαρόλα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και παραβράσουν οι κορυφές τους.

Στη σημερινή συνταγή δεν θα τα βράσουμε καθόλου. Θα κόψουμε τον κορμό σε λεπτές φετούλες και θα κρατήσουμε τις κορυφές ολόκληρες. Για να έχουμε μία επιτυχημένη συνταγή, επιλέγουμε λεπτά σπαράγγια. Θα κόψουμε και την τσίλι πιπεριά σε λεπτές φετούλες και θα την προσθέσουμε στο φαγητό.

Τα νιόκι παριζιέν με σπαράγγια, πιπεριά τσίλι και ξύσμα πορτοκαλιού είναι ένα φαγητό που μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως πρώτο πιάτο είτε και ως κυρίως.

Σχετικές Συνταγές