Νιόκι παριζιέν με σολομό

Νιόκι παριζιέν με σολομό

Νιόκι παριζιέν με σολομό, ένα γευστικό πιάτο στο τραπέζι σας.

Λίγα λόγια για τα νιόκι.

Τα νιόκι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα νιόκι πιεμοντέζ, τα νιόκι ρομαίν και τα νιόκι παριζιέν. Τα πιο γνωστά είναι τα πιεμοντέζ όπου το βασικό συστατικό τους είναι ο πουρές πατάτας.

Δείτε εδώ τη συνταγή και περισσότερες πληροφορίες για τα νιόκι πιεμοντέζ.

Τα νιόκι ρομαίν είναι ιδιαίτερα καθώς διαφέρουν αρκετά από τα υπόλοιπα δύο. Το βασικό υλικό τους είναι το σιμιγδάλι και ψήνονται στο φούρνο σε σχέση με τα άλλα τα οποία βράζονται.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα νιόκι ρομαίν και εδώ πως να τα φτιάξετε.

Τέλος έχουμε τα παριζιέν. Τα νιόκι παριζιέν φτιάχνονται με αλεύρι. Είναι η ίδια ζύμη με αυτή που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σουδάκια. Η διαφορά εδώ είναι ότι τη ζύμη την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια κόβουμε μικρά νιόκι πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα νιόκι παριζιέν.

Στη σημερινή συνταγή επιλέξαμε σαν βασικό υλικό τον φρέσκο σολομό. Προμηθευτείτε φιλέτο σολομού χωρίς κόκκαλο. Θα τον κόψουμε σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια θα τον σοτάρουμε. Για το σοτάρισμα θα χρησιμοποιήσουμε βούτυρο κλαριφιέ. Η προσθήκη αλκοόλ θα δώσει έξτρα ένταση στο φαγητό. Σήμερα επιλέξαμε βότκα, μπορείτε επίσης να βάλετε ούζο, κονιάκ, τσίπουρο, κ.α.

Το νιόκι παριζιέν με σολομό θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!!!

Σχετικές Συνταγές