Νιόκι Παριζιέν με σάλτσα pesto δυόσμου

Νιόκι Παριζιέν με σάλτσα pesto δυόσμου

Τα νιόκι παριζιέν με σάλτσα pesto δυόσμου είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός γεύσης!!

Τα νιόκι παριζιέν είναι μία ζύμη. Τα υλικά που απαρτίζουν αυτή τη ζύμη είναι αλεύρι, γάλα, αυγά και βούτυρο. Μόλις δημιουργήσουμε τη ζύμη, την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό για να βράσει. Μόλις βράσει το νερό ”κόβουμε” μικρά νιόκι. Τα βράζουμε από 3 έως 5 λεπτά.

Αφότου βράσουμε τα νιόκι τα αφαιρούμε από το νερό. Στη συνέχεια ή τα βάζουμε στη σάλτσα ή τα περνάμε από βούτυρο δίνοντας τους ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε με ζεστή σάλτσα.

Για σάλτσα έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε ένα pesto δυόσμου. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του αυθεντικού pesto βασιλικού.  Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκα φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα ή πεκορίνο και σκόρδο. Την πολτοποίηση των υλικών την κάνουμε σε ένα μούλτι ή αλλιώς με τον παραδοσιακό τρόπο σε ένα γουδί.

Η γεύση του pesto δυόσμου σε σχέση με αυτή του βασιλικού είναι πιο δυνατή, πιο έντονη. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λιγότερη ποσότητα στη συνταγή μας.

Τα νιόκι Παριζιέν με σάλτσα pesto δυόσμου είναι ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί είτε σαν πρώτο πιάτο είτε και ως κυρίως.

Σχετικές Συνταγές