Νιόκι παριζιέν με σάλτσα γκοργκοντζόλα

Νιόκι παριζιέν με σάλτσα γκοργκοντζόλα

Σήμερα θα φτιάξουμε νιόκι παριζιέν με σάλτσα γκοργκοντζόλα και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!!

Τα νιόκι Παριζιέν (gnocchi à la parisienne) είναι ένα γαλλικό πιάτο που διαφέρει από τα παραδοσιακά ιταλικά νιόκι. Αντί να φτιάχνονται από πατάτα, όπως τα κλασικά ιταλικά, τα γαλλικά νιόκι βασίζονται σε pâte à choux (ζύμη για σου), που παρασκευάζεται από αλεύρι, βούτυρο, γάλα ή νερό και αυγά. Αυτή η ζύμη χρησιμοποιείται επίσης για γλυκά, όπως τα σου και τα εκλέρ.

Τα νιόκι Παριζιέν βράζονται πρώτα σε νερό ή γάλα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με διάφορες σάλτσες είτε κόκκινες είτε λευκές.

Η σάλτσα γκοργκοντζόλα είναι πλούσια και κρεμώδης, βασισμένη στο γνωστό ιταλικό μπλε τυρί γκοργκοντζόλα, που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα. Το γκοργκοντζόλα είναι ένα ημίσκληρο τυρί, γνωστό για την έντονη και αλμυρή του γεύση, η οποία συμπληρώνει άψογα το λεπτό, κρεμώδες νιόκι Παριζιέν.

Συχνά, η σάλτσα γκοργκοντζόλα γίνεται με βάση την κρέμα γάλακτος και φυσικά, το τυρί γκοργκοντζόλα. Μπορεί επίσης να εμπλουτιστεί με καρύδια, που προσθέτουν τραγανότητα και ένταση στη γεύση ή με κάποιο λαχανικό όπως το σπανάκι.

Αυτή η εκδοχή του νιόκι παριζιέν με σάλτσα γκοργκοντζόλα είναι ένα πολυτελές και γευστικό πιάτο, που συνδυάζει τη γαλλική τεχνική με ιταλικά γευστικά στοιχεία.

Related Recipes