Νιόκι παριζιέν με ρόκα και μανιτάρια

Νιόκι παριζιέν με ρόκα και μανιτάρια

Νιόκι παριζιέν με ρόκα και μανιτάρια, μία συνταγή που έχουμε ξαναδοκιμάσει με κάποιες όμως μικρές διαφορές. Την αντίστοιχη συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Ξεκινώντας την ανάλυση της συνταγής θα σταθούμε στα νιόκι παριζιέν. Το νιόκι παριζιέν στην ουσία είναι μία ζύμη πατ α σου. Τη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φτιάχνοντας τη ζύμη, τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Η μύτη που χρησιμοποιούμε στη σακούλα θα πρέπει να είναι ίσια ώστε να βγαίνουν χωρίς σχέδια τα νιόκι.

Πως κόβουμε τα νιόκι παριζιέν;

Έχουμε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Πιέζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη του νιόκι και κόβουμε πάνω από την κατσαρόλα με ένα μαχαίρι γενικής χρήσης. Καλό είναι το μαχαίρι πριν κόψουμε τη ζύμη να το βουτάμε στο νερό που βράζει. Αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να μην κολλάει η ζύμη στο μαχαίρι. Ο χρόνος που χρειάζονται τα νιόκι για να βράσουν εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι. Συνήθως θέλουν 2 με 3 λεπτά. Ένα δείγμα βρασμού είναι μόλις τα δούμε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του βραστού νερού.

Αφότου τα βγάλουμε από το νερό, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν στη συνταγή ή όπως προ είπαμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουμε. Επίσης μπορούμε προτού τα βάλουμε στη σάλτσα να τα σοτάρουμε σε βούτυρο. Αυτό θα τα βοηθήσει να θωρακιστούν αλλά και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και μία ωραία γεύση.

Τα νιόκι παριζιέν με ρόκα και μανιτάρια είναι μία ωραία επιλογή για το μεσημεριανό σας γεύμα.

 

Σχετικές Συνταγές