Σήμερα θα φτιάξουμε νιόκι παριζιέν με προσούτο και κρέμα γάλακτος!!
Τα νιόκι παριζιέν (Gnocchi Parisienne) είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με νιόκι που διαφέρει από τα ιταλικά νιόκι πατάτας. Αυτά τα νιόκι φτιάχνονται με pâte à choux (ζύμη που χρησιμοποιείται και για εκλέρ ή σου), και η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο της ζύμης πριν το ελαφρό σοτάρισμά τους ή το ψήσιμο για ένα χρυσαφένιο φινίρισμα. Το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι νιόκι ελαφριά και αφράτα, με πιο μαλακή υφή από τα κλασικά νιόκι.
Αυτό το γαλλικό πιάτο ξεχωρίζει από τα ιταλικά νιόκι και συνήθως συνδυάζεται με πλούσιες, κρεμώδεις σάλτσες, τυρί και γεύσεις που αναδεικνύουν την απαλότητα και την πολυπλοκότητα της υφής του.
Ο συνδυασμός του νιόκι Παριζιέν με προσούτο και κρέμα γάλακτος είναι ιδιαίτερα γευστικός, αφού η αλμύρα του προσούτο και η βελούδινη υφή της κρέμας γάλακτος προσθέτουν βάθος και νοστιμιά. Το προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες ή μικρά κομμάτια, προστίθεται στην ολοκλήρωση του πιάτου. Μπορούμε επίσης και να το σοτάρουμε ελαφρώς ώστε να απελευθερώσει το άρωμά του, πριν συνδυαστεί με την κρέμα.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ώστε να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα είναι το αρωμάτισμα του βούτυρου με τα φύλλα φασκόμηλου.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, καθώς ενσωματώνει την πολυτέλεια των υλικών με την απλότητα της παρασκευής, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει γεύση και υφή με απόλυτη αρμονία.
Comments are closed.