Νιόκι με μανιτάρια και σπανάκι

Νιόκι με μανιτάρια και σπανάκι

Δοκιμάστε να φτιάξετε νιόκι με μανιτάρια και σπανάκι και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας νιόκι παριζιέν! Η διαδικασία για να τα φτιάξουμε είναι σχετικά εύκολη και μπορείτε να την δείτε εδώ. Προσπαθήστε όταν φτιάχνετε τα νιόκι παριζιέν να τα κόβετε στο ίδιο μέγεθος ώστε να έχουν και τον ίδιο βαθμό βρασμού. Ένας εύκολος τρόπος για να κόψετε τα νιόκι είναι με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μην απογοητευτείτε αν δεν μπορέσετε να το κάνετε καλά με την πρώτη φορά, χρειάζεται λίγη εξάσκηση.

Τα νιόκι τα συνδυάζουμε με σπανάκι, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Η κρέμα γάλακτος έρχεται και απογειώνει το πιάτο όπου μαζί με την παρμεζάνα δημιουργούν ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Μανιτάρια επιλέγουμε τα λευκά, μπορούμε βέβαια να κάνουμε και ένα συνδυασμό από λευκά, πορτομπέλο και πλευρώτους. Θα σβήσουμε με λευκό κρασί και θα το αφήσουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε. Αμέσως μετά ρίχνουμε το σπανάκι. Το σπανάκι το καθαρίζουμε και χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα του, όχι τα κοτσάνια. Αν χρησιμοποιήσετε baby σπανάκι τότε μπορείτε να το δουλέψετε όλο καθώς τα κοτσάνια του είναι πολύ τρυφερά.

Την παρμεζάνα την προσθέτουμε στην ολοκλήρωση του φαγητού. Αφότου την βάλουμε στο τηγάνι, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Τα νιόκι με μανιτάρια και σπανάκι είναι μία καλή επιλογή για πρώτο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές