Νιόκι με γλυκόξινη σάλτσα και πιπεριές είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Τα νιόκι που επιλέγουμε είναι τα παριζιέν και τον τρόπο παρασκευής τους μπορείτε να τον δείτε εδώ.
Τα νιόκι παριζιέν είναι μία ζύμη η οποία μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί με άλλα υλικά και σάλτσες. Σήμερα θα τα συνδυάσουμε με πιπεριές τριών χρωμάτων, κρεμμύδι και γλυκόξινη σάλτσα. Γλυκόξινη σάλτσα μπορείτε να βρείτε είτε στα σούπερ μάρκετ είτε να φτιάξετε μόνοι σας μία χειροποίητη.
Συνταγή για γλυκόξινη σάλτσα μπορείτε να δείτε εδώ.
Για την παρασκευή του πιάτου τα νιόκι βράζονται σε αλατισμένο νερό μέχρι να αναδυθούν στην επιφάνεια, σημάδι ότι είναι έτοιμα. Στη συνέχεια, αποστραγγίζονται και ανακατεύονται με τις πιπεριές τις οποίες τις κόβουμε ζουλιέν και με το κρεμμύδι το οποίο το κόβουμε εμινσέ. Ξεκινάμε σοτάροντας πρώτα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει. Κατά τη διάρκεια της συνταγής προσθέτουμε γλυκόξινη σάλτσα και ολοκληρώνουμε στο τέλος με μικρά κομματάκια βούτυρου. Το βούτυρο μας βοηθάει ώστε η σάλτσα που θα δημιουργηθεί να δέσει με τα νιόκι.
Το πιάτο το σερβίρουμε ζεστό και μπορούμε να το δώσουμε είτε για πρώτο είτε για δεύτερο πιάτο.
Τα νιόκι με γλυκόξινη σάλτσα και πιπεριές ταιριάζουν ωραία με ένα λευκό ξηρό κρασί.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί