Νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες

Νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες

Σήμερα θα φτιάξουμε νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες!! Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας πρώτα το ζυμάρι ώστε να του δώσουμε χρόνο να φουσκώσει. Παρόλο που στο cookfood σας έχουμε δείξει ζυμάρι για πίτσα (μπορείτε να το δείτε εδώ), αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε γάλα. Το επιλέγουμε επειδή η πίτσα μας είναι νηστήσιμη.

Παρατηρώντας καλά τη συνταγή βλέπουμε στον τρόπο εκτέλεσης ότι στο αλεύρι ενσωματώνουμε τη μαγιά και το αλάτι μαζί. Πολύ είναι αυτοί που θα πουν πως, αυτά τα δύο υλικά δεν πρέπει να μπουν μαζί γιατί το αλάτι θα ”σκοτώσει” τη μαγιά. Πράγματι αυτό μπορεί να συμβεί αλλά όχι στο συνδυασμό ξηρής μαγιάς με αλάτι αλλά στο συνδυασμό νωπής μαγιάς με αλάτι. Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για τη ζύμη θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο ανάλογα την εποχή. Για παράδειγμα αν είναι καλοκαίρι και ο καιρός είναι ζεστός τότε βάζουμε νερό από τη βρύση. Αν πάλι έχει πολύ κρύο, τότε το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό. Όταν το ζυμάρι φουσκώσει το ανοίγουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει πρώτα λίγο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο βοηθά το ζυμάρι να ανοίξει πιο εύκολα πάνω στο ταψί.

Οι γαρίδες που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι νούμερο 1. Αφαιρούμε το κεφάλι και την καρκάσα και στη συνέχεια βγάζουμε το εντεράκι. Τις πλένουμε με νερό, τις στεγνώνουμε και τις βάζουμε πάνω στην πίτσα.

Την νηστίσιμη πίτσα με γαρίδες την συνοδεύουν οι ελιές χωρίς κουκούτσι και η κάπαρη. Μεγάλη προσοχή δώστε στην κάπαρη διότι θέλει ξαρμύρισμα.

Σχετικές Συνταγές