Το νεροκρέμμυδο γεμιστό με κιμά είναι μία πρόταση φαγητού μόνο για λίγους μήνες του χρόνου. Καθώς η παραγωγή του νεροκρέμμυδου ξεκινάει στα τέλη Αυγούστου και διαρκεί μέχρι τον Νοέμβρη. Στην αγορά μπορούμε να τα βρούμε αν και δύσκολα μέχρι και το Γενάρη.
Τα νεροκρέμμυδα παράγονται στην Ζάκυνθο και σε μια περιοχή της Σικελίας, την Giarratana.
Περισσότερες πληροφορίες για τα νεροκρέμμυδα δείτε εδώ.
Για το νεροκρέμμυδο γεμιστό με κιμά θα χρειαστούμε στην ουσία το ίδιο μείγμα κιμά που χρησιμοποιούμε στο λεχματζούν.
Για να ξεμίσουμε το νεροκρέμμυδο αρχικά θα πρέπει να το κουφώσουμε. Πως γίνεται όμως αυτό;
Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια από τη μεριά του κοτσανιού βάζουμε το μαχαίρι και κόβουμε εσωτερικά το κρεμμύδι δημιουργώντάς του μία μεγάλη λακούβα.
Το κρεμμύδι που αφαιρούμε το χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένο στη συνταγή.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί