Τα μύδια με πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ είναι ένα πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως πρώτο. Είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε το πως θα διαχειριστούμε τα μύδια.
Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσουμε πολύ καλά τα μύδια από τα ξένα σώματα που πιθανόν να είναι κολλημένα επάνω τους. Αυτό ίσως είναι και το πιο χρονοβόρο κομμάτι της συνταγής.
Ο κουρκουμάς εκτός από τα οφέλη στη υγεία, θα μας δώσει και ένα ωραίο κιτρινωπό χρώμα στη σάλτσα.
Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να έχουν ανοίξει όλα τα μύδια μετά το βράσιμο τους. Αν κάποιο δεν έχει ανοίξει είναι πολύ πιθανό να μην είναι κατάλληλο για βρώση και προτείνουμε να το απομακρύνετε.
Τα μύδια με πιπερόριζα είναι ένα πιάτο που συνοδεύεται με τσίπουρο, ρακί ή ούζο.
Comments are closed.