Μύδια με θυμάρι και μουστάρδα

Μύδια με θυμάρι και μουστάρδα

Μύδια με θυμάρι και μουστάρδα είναι η πρότασή μας για σήμερα. Η συνταγή είναι εύκολη και η μόνη δυσκολία που μπορεί να προκύψει είναι το καθάρισμα των μυδιών το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά σχολαστικό.

Τα μύδια θέλουν καλό καθάρισμα ώστε να καθαρίσει το κέλυφός τους και να είναι έτοιμα για να τα επεξεργαστούμε μαγειρικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε προτού τα μαγειρέψουμε είναι να είναι κλειστά ή αν είναι ανοιχτά, όταν θα τα αγγίξουμε θα πρέπει να κλείσουν. Αντίθετα όταν θα έχουν μαγειρευτεί θα πρέπει να είναι όλα ανοιχτά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μύδια, το καθάρισμά τους και τα χαρακτηριστικά τους, μπορείτε να δείτε εδώ.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να τα μαγειρέψουμε είναι αρχικά να τα αχνίσουμε με λευκό κρασί και να τα αρωματίσουμε με φρέσκο θυμάρι. Το άχνισμα των μυδιών θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την μουστάρδα και στο τέλος θα δώσουμε στην συνταγή μας μία όξινη νότα προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού.

Τα μύδια με θυμάρι και μουστάρδα είναι μία ωραία, γευστική πρόταση. Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο ή ως μία πρόταση για τραπέζι με πολλές παρασκευές θαλασσινών.

Αν θέλετε και άλλη πρόταση για μύδια μπορείτε να δείτε εδώ μία συνταγή για μύδια αχνιστά με λευκό κρασί.

Σχετικές Συνταγές