Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Σήμερα σας προτείνουμε μύδια αχνιστά με λευκό κρασί!! Είναι μία ωραία επιλογή για να συνοδεύσει τσίπουρο ή ούζο.

Θεωρητικά είναι μία εύκολη παρασκευή φαγητού που κρύβει όμως κάποια μικρά μυστικά τα οποία θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Αρχικά μιλάμε για φρέσκα μύδια οπότε θα πρέπει να είναι κλειστά όταν θα τα χρησιμοποιήσουμε ή αν είναι μισάνοιχτα, μόλις τα αγγίζουμε θα πρέπει να κλείνουν. Όσα δεν κλείνουν ή είναι σπασμένα τα πετάμε. Αυτά προτού τα αχνίσουμε! Μετά το άχνισμα όσα δεν έχουν ανοίξει θα πρέπει και αυτά να τα πετάξουμε.

Επίσης θα πρέπει να είμαστε σχολαστικοί με το καθάρισμά τους. Αφαιρούμε με ένα σφουγγάρι όλα τα ξένα σώματα που μπορεί να είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφός τους. Με ένα μαχαιράκι ή με το χέρι μας τραβάμε και κόβουμε τον τρίχινο σύνδεσμο. Τα ξεπλένουμε με νερό και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.

Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι μετά το άχνισμα. Όταν τα μύδια θα έχουν μαγειρευτεί θα πρέπει να πετάξουμε όσα δεν έχουν ανοίξει.

Αφού ολοκληρώσουμε όλες τις παραπάνω διαδικασίες τα επόμενα βήματα είναι εύκολα και γρήγορα. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι κρεμμύδι, ελαιόλαδο και λευκό κρασί.

Τα μύδια αχνιστά με λευκό κρασί τα σερβίρουμε με το ζωμό που θα προκύψει!!

Σχετικές Συνταγές