Μπριζόλα γάλακτος με σάλτσα μαδέρα

Μπριζόλα γάλακτος με σάλτσα μαδέρα

Μπριζόλα γάλακτος με σάλτσα μαδέρα είναι η πρόταση μας για σήμερα!!!

Αυτό που έχουμε επιλέξει να κάνουμε σήμερα είναι να χρησιμοποιήσουμε μία διαφορετική τεχνική. Ποια είναι αυτή; Θα βάλουμε την μπριζόλα στην άλμη και θα την αφήσουμε για 24 ώρες. Στόχος μας είναι να ανοίξουν οι πόροι του κρέατος και να εισχωρήσουν τα αρώματα της άλμης μέσα τους. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι υπομονή. Αφότου εμβαπτίσουμε την μπριζόλα μέσα στην άλμη θα πρέπει να την αφήσουμε μέσα για 24 ώρες και να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, τη βγάζουμε από την άλμη και την σκουπίζουμε με ένα χαρτί ώστε να μπορέσουμε μετά, να την ψήσουμε στο τηγάνι. Η μέθοδος ψησίματος που θα ακολουθήσουμε είναι η pan frying καθώς χρειαζόμαστε αργό ψήσιμο για να πετύχουμε τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος στο κέντρο της μπριζόλας.

Οι γαρνιτούρες που θα χρησιμοποιήσουμε για την μπριζόλα γάλακτος με σάλτσα μαδέρα είναι οι πατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Τις πατάτες θα τις βράσουμε και στη συνέχεια θα τις κάνουμε σοτέ σε ελαιόλαδο. Τα λαχανάκια Βρυξελλών θα τα βράσουμε και στη συνέχεια θα τα περάσουμε από βούτυρο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε πριν βράσουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι να μην ξεχάσουμε να χαράξουμε το πίσω μέρος τους. Αυτό γίνεται για να ξεπικρίσουν καθώς βράζουν.

Για τη σάλτσα μαδέρα θα χρειαστούμε ντεμι-γκλας. Την συνταγή για τη σάλτσα ντεμι-γκλας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Related Recipes