Μπριάμ στο φούρνο με φέτα

Μπριάμ με κρέμα φέτας

Τι θα φτιάξουμε σήμερα; Μπριάμ; Τουρλού; Ή μήπως ρατατούιγ; Ένα λαδερό φαγητό με μία ποικιλία λαχανικών τα οποία δίνουν το καθένα ξεχωριστά τη δική του νότα και όλα μαζί έναν υπέροχο συνδυασμό.

Οι μελιτζάνες, τα κολοκύθια, οι πατάτες και η φρέσκια ντομάτα είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του πιάτου. Οι πιπεριές έρχονται προαιρετικά και αγκαλιάζουν τα υπόλοιπα υλικά, ενώ το κρεμμύδι με τον μαϊντανό συμπληρώνουν το παζλ των γεύσεων.

Στο φούρνο θα βάλουμε όλα τα υλικά κομμένα σε φέτες, λίγο πριν το τέλος θα προσθέσουμε κομματάκια φέτας και το μπριάμ είναι έτοιμο.

Στην κατσαρόλα θα κόψουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους μαζί με μπόλικο ελαιόλαδο και θα το ονομάσουμε τουρλού.

Στη Γαλλία θα το πούμε ρατατούιγ και τα λαχανικά θα τα κόψουμε καρέ. Θα τα αρωματίσουμε με ένα κλωνάρι από φρέσκο θυμάρι.

Με την προσθήκη ελιάς, κάπαρης και κανά δυό υλικών ακόμα θα συναντήσουμε το ξαδερφάκι του μπριάμ, την καπονάτα.

Ίσως να το κάνουμε και με μία άλλη version……

Με όποιον τρόπο και αν το φτιάξουμε, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό.

 

Related Recipes