Μπουτάκια ορτυκιού με τζίντζερ και πορτοκάλι

Μπουτάκια ορτυκιού με τζίντζερ και πορτοκάλι

Μπουτάκια ορτυκιού με τζίντζερ και πορτοκάλι θα φτιάξουμε σήμερα δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία αρωματική πινελιά στο φαγητό μας.

Αγοράζουμε ορτύκια έτοιμα καθαρισμένα χωρίς τα πούπουλα και τα εντόσθια. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά τα μπουτάκια. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με ένα χαρτί. Στη συνέχεια θα τα βάλουμε σε μία μπασίνα και θα τα μαρινάρουμε. Τα αφήνουμε για λίγο στη μαρινάδα και στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα.

Για τη μαρινάδα θα χρησιμοποιήσουμε τζίντζερ σε σκόνη, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

Τα μπουτάκια του ορτυκιού είναι μικρά και λεπτά. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην τα παραψήσουμε και τα στεγνώσουμε μολονότι θα πρέπει να είναι κανονικά ψημένα.

Η γαρνιτούρα που μπορείτε να επιλέξετε είναι μία παρασκευή ρυζιού ή πατάτας. Αν επιλέξετε ρύζι, ένα ριζότο με σαφράν και χυμό πορτοκαλιού θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή. Αν πάλι επιλέξετε πατάτες για γαρνιτούρα, μπορείτε να  φτιάξετε σοτέ με βούτυρο ή ακόμα και τηγανιτές. Για τους λάτρεις της σαλάτας μία απλή με μαρούλι, ντοματίνια και κρέμα βαλσάμικο θα μπορούσε να συνοδεύσει το πιάτο μας.

Τα μπουτάκια ορτυκιού με τζίντζερ και πορτοκάλι τα γαρνίρουμε με λάδι από σπανάκι και σας τα προτείνουμε ως μία ωραία πρόταση για δείπνο σε συνδυασμό με ένα λευκό ξηρό κρασί!!

Σχετικές Συνταγές