Μπιφτεκάκια σχάρας με σάλτσα τυριού

Μπιφτεκάκια σχάρας με σάλτσα τυριού

Η πρόταση μας για σήμερα είναι μπιφτεκάκια σχάρας με σάλτσα τυριού.

Αρχικά θα μιλήσουμε για τον κιμά αλλά και για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τα μπιφτεκάκια. Επιλέξαμε να φτιάξουμε έναν κιμά αποτελούμενο από δύο είδη, μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά. Αναμιγνύοντας δύο κιμάδες παίρνουμε ένα πιο αφράτο και πιο γευστικό μείγμα. Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το κρεμμύδι, η μουστάρδα και ο μαϊντανός. Τα υπόλοιπα είναι γνώριμα, γαλέτα, αλάτι, πιπέρι και τέλος ελαιόλαδο και αυγά. Μόλις φτιάξουμε το μείγμα του κιμά, είναι καλό να τον αφήσουμε για λίγη ώρα μέσα στο ψυγείο ώστε να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις των υλικών.

Το δεύτερο στοιχείο στο πιάτο είναι η σάλτσα τυριού.

Για να παρασκευάσουμε μία σάλτσα τυριού αυτό που θέλουμε είναι κρέμα γάλακτος και τυριά….πολλά και διάφορα τυριά. Εμείς σήμερα εδώ, έχουμε χρησιμοποιήσει γραβιέρα, παρμεζάνα και κρέμα τυριού. Η διαδικασία για να φτιάξουμε μία σάλτσα τυριού είναι σχετικά εύκολη. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε καθώς το έχουμε πάνω στη φωτιά είναι να μην μας πιάσει και συνάμα να μην μας καεί.

Η επιλογή των τυριών στη σάλτσα, είναι καθαρά δικής σας επιλογής. Για παράδειγμα αν επιθυμούμε να βάλουμε μόνο παρμεζάνα τότε θα έχουμε μία σάλτσα παρμεζάνας. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με την προσθήκη άλλων τυριών όπως για παράδειγμα ροκφόρ, φέτα, Μετσοβόνε κ.λ.π.

Τα μπιφτεκάκια σχάρας με σάλτσα τυριού μπορούν να μαγειρευτούν επίσης και στο τηγάνι με τη μέθοδο σοτέ.

Σχετικές Συνταγές