Μπιφτέκια μοσχαρίσια στο τηγάνι

Μπιφτέκια μοσχαρίσια στο τηγάνι

Μία γρήγορη λύση για το μεσημεριανό σας φαγητό είναι τα μπιφτέκια μοσχαρίσια στο τηγάνι. Το μπιφτέκι είναι μία από τις πιο δημοφιλής επιλογές πιάτου σε ταβέρνες. Βέβαια, τις περισσότερες φορές το βρίσκουμε ψημένο στη σχάρα, στα κάρβουνα. Επειδή δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να ψήνουμε στα κάρβουνα, σας δίνουμε μία άλλη εναλλακτική καθώς προτείνουμε το ψήσιμο στο τηγάνι.

Για να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο των μπιφτεκιών θα πρέπει να προσέξουμε μερικές λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν αρκετά. Αρχικά το πλάσιμο των μπιφτεκιών. Τα μπιφτέκια στο τηγάνι ενδέχεται να αλλάξουν σχήμα καθώς ψήνονται. Συνήθως μαζεύουν και φουσκώνουν. Για να μπορέσουμε λίγο, να το αποφύγουμε αυτό, καλό είναι να τα πλάσουμε πιο πλατιά. Το δεύτερο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το ψήσιμό τους. Τα μπιφτέκια στο τηγάνι ψήνονται γρήγορα εξωτερικά και πιο αργά στο εσωτερικό τους. Άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούν εξωτερικά. Για να το αποφύγουμε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο μαγειρέματος pan frying η οποία εκτελείτε σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ’ ότι το σοτέ. Στόχος μας βέβαια είναι να ενεργοποιηθούν οι αντιδράσεις Μαγιάρ (Maillard).

Για να φτιάξουμε μπιφτέκια μοσχαρίσια στο τηγάνι έχουμε πολλές επιλογές υλικών και μυρωδικών για να βάλουμε μέσα στο μείγμα. Εμείς σήμερα επιλέγουμε την πιο απλή δηλαδή μόνο αλάτι και πιπέρι. Στόχος μας να αναδείξουμε την γεύση του κρέατος χωρίς παρεμβολές άλλων υλικών. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, θέλουμε ένα καλό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος χωρίς λίπος και να είναι περασμένο από τη μηχανή του κιμά μόνο μία φορά.

Σχετικές Συνταγές