Μπιτόκ αλά ρους (Bitoque a la russe)

Μπιτόκ αλά ρους (Bitoque a la russe)

Τα μπιτόκ αλά ρους (Bitoque a la russe) ή αλλιώς μπιφτέκια με αυγά μάτια θεωρούνται από τα πιο κλασσικά πιάτα. Έγιναν πολύ διάσημα τη δεκαετία του 50 έως και τη δεκαετία του 70. Τότε, τα συνόδευαν με μία sour cream. Με την πάροδο των χρόνων το πιάτο αυτό έχασε την αίγλη του μέχρι που ξανά βγήκε στο προσκήνιο στις μέρες μας.

Παρασκευάζεται από πρώτης τάξεως υλικά και σερβίρεται με ένα αυγό μάτι από πάνω.

Προσοχή ο κρόκος του αυγού θα πρέπει να είναι ρευστός

Το μείγμα του κιμά θέλουμε να μας δίνει την αίσθηση του πυκνού κρέατος. Δεν χρειάζεται να βάλουμε επιπλέον μυρωδικά στο μείγμα του κιμά. Μην ξεχνάμε ότι ένα μπιτόκ αλά ρους (Bitoque a la russe) φτιάχνεται από εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Οπότε θέλουμε να έχουμε την έντονη γεύση που μας δίνει το κρέας χωρίς να επηρεάζεται από άλλες γεύσεις. Γι’ αυτό το λόγο στα υλικά παρακάτω θα δείτε μόνο αλάτι και πιπέρι ενώ προαιρετικά σας προτείνουμε να βάλετε λίγο μαϊντανό και μπαχάρι. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι pan frying. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχουμε μέτρια φωτιά στο τηγάνι για να ψηθεί και το εσωτερικό του χωρίς να καεί το εξωτερικό.

Το μπιτόκ αλά ρους μπορείτε να το συνοδεύσετε με σάλτσα ντεμί γκλας την οποία πρώτα την αφήνετε να ρεντουίρει και στη συνέχεια τη δένετε με κομματάκια παγωμένου βουτύρου.

Σχετικές Συνταγές